Wednesday, October 31, 2012

Tak suka tak apa.....

video


thanks! sebab baca like!like!

Tuesday, December 27, 2011

TiAdA LaGi......



Tiada lagi ....
Dirimu di sisiku lagi....
Tiada lagi....
Nyanyian puisimu sepi....
Kau pergi dariku.....
Kau tinggalkan aku....

Cintamu sehangat mentari....
Kasihmu seindah pelangi....
Aku perlukan cintamu....
Aku perlukan kasihmu....

Cinta kasih sayangmu....
Kan ku kenang selalu....
Senyum ,tangis ,tawa mu....
Sentiasa di hatiku....
Kau abadi dalam jiwa ku.....



thanks! sebab baca like!like!

Monday, December 5, 2011


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA ..
Pada yang sudi lawat Blog saya terima kasih...
Dan sila tinggalkn link utk saya follow anda....

Dua tiga kucing berlari,
Mana nak sama si kucing Belang,
Wahai kawan mari kemari..
Lawat Blog ku jgn tak datang...

hehehe hentam saja pantun ni :)

thanks! sebab baca like!like!

Sunday, December 4, 2011

Belenggu Sepi.....



Mengapa kau seksa hati ini....
Ku terbelenggu dalam kerinduan....
Mencari di manakah ketenangan....
Jiwa ku gelisah selalu.....

Apakah hari yang ku lalui ini.....
Akan terus begini sepi....
Seolah merantai hatiku.....
Beku dan membisu....

Ingin ku lolos hati dari penjara sepi....
Membina harapan baru.....
Dengan Nur kasih MU.....
Agar ku sedar,ku tidak keseorangan......



thanks! sebab baca like!like!

Tuesday, November 8, 2011

love photography



love photography love it!!








thanks! sebab baca like!like!

Thursday, October 27, 2011

MaWaR..


Mawar.....
Bau mu harum.....
Kelopak mu mekar indah......
Terpesona aku melihat mu.....

Tapi mawar kau berduri.....
Luka jari ku menyentuh mu....
Bukan ku tak hati-hati.....
Tapi duri melindungi mu....

Sungguh suci kau mawar......
Hanya indah di pandang....
Namun mekar mu tidak lama....
Sampai masa kau kan layu jua.




thanks! sebab baca like!like!

HaTi Mu....


Di wajah mu.....
Ku lihat kesedihan....
Di mata mu......
Ku lihat ada gerimis.....

Ku tahu hati mu terluka....
Seolah ku terdengar jeritan hatimu.....

Mengapa ada kata-kata nista terhadap mu.....
Sedangkan hati dan diri mu masih suci.....

Hindarkan lah kesedihan yang membaluti hati mu....
Hanya Tuhan yang mampu membalasnya......

Hidup ini penuh pancaroba....
Hadapi lah dengan tabah......
Moga hidupmu sentiasa di lindungi dan di rahmati Allah.


thanks! sebab baca like!like!